neděle 26. února 2017

Ryanair zabodoval s novými linkami z Prahy a Pardubic


Výsledek obrázku pro ryanair
Zdroj: letenkyryanair.cz
Ryanair začal na začátku letošního roku bodovat novými linkami. S Ryanairem jsme se do teď mohli proletět do Bruselu, Londýna-Stansted, Liverpoolu, Milána-Bergama, Říma-Ciampino, a Dublinu. Na konci minulého roku přibylo sicilské Trapani, tato linka bude spuštěna od března, a bude tedy možné dostat se levně i za sluncem, na relaxační  dovolenou. Do této doby jste totiž s Ryanairem mohli doletět především do kulturních center Evropy, než někam k moři. V lednu však odstartoval doslova boom a Ryanair nasázel mnoho velmi atraktivních linek. Bude tedy pravděpodobně možné získat letenky i za (pro Ryanair typických) 549,- téměř všemožně po Evropě. Jediným smutným faktem je, že si na zahájení letů budeme muset počkat až do října 2017 - ke konci letního letového řádu.
 NOVĚ PŘIDANÉ LINKY:
Praha - Barcelona: denně
Praha - Madrid: 4x týdně
Praha - Krakov: 2x týdně
Praha - Edinburgh: 3x týdně
Praha - Eindhoven: denně
Praha - Malaga: 3x týdně
Praha - Budapešť: 5x týdně
Praha - Bologna: 3x týdně

K tomu ještě Ryanair posílil spoj s Londýnem, tudíž od podzimu se bude létat na Stansted 2x denně. Mohlo by tedy jít uskutečnit i jednodenní výlet do Londýna - záleží na časovém rozpětí linek. "Let na otočku" zatím bylo možné uskutečnit z Prahy právě s Ryanairem, ale jenom do Bruselu. Celé to vycházelo tak, že jste odletěli krátce před devátou ráno, ve městě jste mohli strávit zhruba 7-7,5 hodiny a večer v osm vás čekal návrat domů.
Ryanair však nezlepšil letecké spoje pouze z Prahy. Do Londýna se bude létat i z Pardubic, a to rovnou 3x týdně. Vypadá to, že tato společnost získává silnou pozici na českém leteckém trhu a pro nízkonákladové cestovatele je to jenom dobře. V ceně letenky, kterou nebývá problém sehnat pod 1200,- za zpáteční let, máte totiž i dvě zavazadla - na palubu letadla si můžete vzít jedno palubní zavazadlo o maximální hmotnosti 10kg a maximálních rozměrech 55x40x20cm a 1 malé zavazadlo o rozměrech 35x20x20cm. S takovýmto zajištěním letu již není problém zařídit si opravdu levnou dovolenou.
Myslete však na to, že společnost Ryanair je nízkonákladovka, a tak pokud se budete chtít během letu občerstvit, bude třeba něco zaplatit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co nás čeká a nemine (prokrastinační článek ze zkouškového)

Blíží se nám cest do UK, ještě zbývá 9 dní! Asi nemusíme vykládat, jak moc se těšíme, i když se naše peněženka určitě znatelně prohne. A já...