pondělí 14. srpna 2017

Dámská jízda v Neapoli - #halfpufstravel 15.-19.8.2017

Jelikož můj pan Puf odjíždí na měsíc pracovně do zahraničí, rozhodla jsem si ukrátit čas cestováním. 1. ze 4 útrpných týdnů vyrážím s mou "odškolkovou" (rozuměj: známe se od školky) nejlepší kamarádkou Májou do italské Neapole. Ano, do města kriminality a mafie, zároveň ale do města, u kterého jsou Pompeje a Vesuv, Capri a Ischie. Jinak řečeno: ačkoliv mělo jít původně o jazykový výlet, nakonec budeme vegetit u moře, papat "špagéty" a pizzu, popíjet kávu, poznávat divoký jih Itálie - neboť jak sami Italové říkají: "Římem končí Itálie. A dál? Hic sunt leones." (Tam jsou lvi, pozn. aut.).
Půjde o takovou dámskou jízdu, která odstartuje zítra 15. srpna, ranním vstáváním před 4., abychom nejpozději ve 4.45 stíhaly být na letišti a v pohodě si vše vyřídily na odlet v 6.10 z Prahy. Přílet do Neapole je cca na 8. ranní. Nedělám si velké iluze, že bychom 1. den něco plánovaly. Leda tak dospávání a moře.
16. srpna ovšem už určitě plán mít budeme na nějaké to výletění. Ten den jdeme navštívit Neapol, jakožto město. Tzn. centrum, pár památek, ochutnat zdejší zmrzku a pizzu a špagety, zaposlouchat se do neapolského nářečí.
17. srpen bude ve znamení Pompejí a Vesuvu. Uděláme si pěknou túru po stopách jedné z největších hrůz, která potkala antickou civilizaci v Římské říši.
18. srpen zase zklidníme tempo a vyrazíme na kýčovitě překrásný ostrůvek Capri, který je v dosahu Neapole trajektem. Uvidíme, co vše tam můžeme vidět.
19. srpen je pak v symbolu návratu domů. Po osmé ráno odlétáme do Milána, kde následně čekáme na přestup skoro 9 hodin, a proto chceme risknout jedno dobrodrůžo a vyrazit z Bergama rychle na Duomo di Milano. A pak honem zpátky na letiště, abychom se včas dostaly na letadlo domů.

Celkový výlet - letenky + ubytování, vyšlo na 5.000,-/os. Zbylé výdaje uveřejním v dalším článku.

Tak arrivederci, budu vás opět informovat!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co nás čeká a nemine (prokrastinační článek ze zkouškového)

Blíží se nám cest do UK, ještě zbývá 9 dní! Asi nemusíme vykládat, jak moc se těšíme, i když se naše peněženka určitě znatelně prohne. A já...