pondělí 24. dubna 2017

QATAR AIRWAYS začnou létat na pražské letiště už nejenom jako cargo, spojení Praha-Dauhá od příštího roku!


Je to tady! Spojení s Blízkým východem opět nabude na síle. Od příštího roku se nám zpřístupní Katar se svým hlavním městem Dauhá (Doha). Na Facebookové stránce pražského letiště byla tato informace dnes zveřejněna v následujícím prohlášení:
"Žhavá novinka! V příštím roce se v Praze můžeme těšit na zbrusu nového dopravce a další zajímavou destinaci. Letecká společnost Qatar Airways právě teď oznámila novou pravidelnou linku Praha - Dauhá, obsluhovanou Airbusem A330. Praha tak získává další dálkovou destinaci a přestupní spojení do mnoha asijských a australských měst. Poletíte? :) #flyfromPRG"
Vybraný typ letounu asi mnohé z vás zklame (jako i mě). "A330tek" máme už na LKPR mnoho, navíc Qatar disponuje mnoha stroji typu B787 (Dreamliner) nebo zbrusu nové A350. Samo letiště však na naše "remcání" odpovědělo další skvělou zprávou: "Ohlášený typ letounu se může změnit." Nezoufejme tedy a vyčkejme, třeba se brzy po zavedení linky dočkáme i takového typu letounu, který tu zatím nemáme.
Další pozitiva: 
Qatar Airways je 5* letecká společnost, výrazně zlepší dostupnost mnoha asijských a australských destinací - např.: i do novozélandského Aucklendu bude možnost letu jen s jedním přestupem. Věděli jste, že právě trasa Dauhá-Auckland je nejdelší let světa? Trvá 16,5-17 hodin!
Zlepší ale i dostupnost samotného Arabského poloostrova. Pokud by některým z vás stačila návštěva nedalekého Blízkého východu, avšak Dauhá vás neláká, i pro takové mám dobrou zprávu. Nástup Qataru na český trh znamená zavedení konkurence pro dosavadní lídry v této oblasti u nás - pro Emirates. Láká-li vás tedy návštěva Dubaje právě s touto společností a jejich obřím letounem A380, lze očekávat, že ceny letenek se u této společnosti po nástupu Qataru o něco sníží.
Zatím jde sice o pouhé spekulace, ale buďme trpěliví a vyčkejme, jak se věci skutečně vyvinou příští rok. Rozhodně se však můžeme těšit z této dobré zprávy již nyní!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co nás čeká a nemine (prokrastinační článek ze zkouškového)

Blíží se nám cest do UK, ještě zbývá 9 dní! Asi nemusíme vykládat, jak moc se těšíme, i když se naše peněženka určitě znatelně prohne. A já...