sobota 12. května 2018

Barvám neutečeš / Color run 2018

Již po doběhnutí. Stani do schytal daleko víc než já, hehe.
Z našich cest muselo na chvilku být trochu upuštěno nároků, protože nás stále čeká zářijové USA (a můj účet je stále hubený... nebo spíš v kritické podvýživě, i když ho pravidelně krmím). Rozhodli jsme se proto prozkoumat ve volném čase některé domácí památky a různé akce. 

Dnes jsme se vydali na COLOR RUN neboli česky Barvám neutečeš. Šlo už o pátý ročník této sportovní akce, proto bylo 5 barevných zón, koná se v 5 městech ČR a běželo se 5 kilometrů. Princip je jednoduchý. Trasu můžete uběhnout, proskákat, zatancovat - co se vám bude líbit. Na některých místech pak najdete barevné zóny, kde vás doslova osprchují barevným práškem. Vy doběhnete celí barevní, upocení a šťastní. Taky dostane docela hezkou medaili.

Vzhledem k tomu, že jsme oba dost pohodlní gaučáci (Stani je ke všemu programátor) a na břiše se nám rýsoval jeden viditelný sval, který se v plavkách ne zrovna hezky ukazuje, tak jsme překvapili celé širé okolí tím, že jdeme BĚHAT. Navíc 5 kiláků, to je na nezkušené i celkem dost. Ale my jsme si to chtěli zkusit a byli jsme nadšeni.
Běželo se ve dvou časech: dopolední v 11 a odpolední v 15 hodin. Šli jsme na ten pozdější a dnes se to rozhodně vyplatilo - aspoň jsme se vyhli polednímu hicu. Mimo to ale běží od rána doprovodný program plný tanečních a hudbeních vystoupení (letos zpíval Voxel), byla i tombola. Chvilku před zahájením běhu se rozcvičíte, uděláte hromadný výhoz barev a jdete na start. Přesně v daný čas vyběhne 1. vlna. Jelikož účastníků je fakt hodně, vyběhnout najednou fakt nejde.
Samotný běh je v pohodě, dav vede jeden z organizátorů jedoucí na koloběžce. Přesto bych měla pár doporučení, hlavně k barvičkám:
1) Při hromadném výhozu barev stůjte na kraji davu, případně se vybavte rouškou, případně se neúčastněte. Protože to je prášková barva, zničehonic se zvedne velký oblak prachu a dýchat se to fakt nedá. Jste v mlze a se zadrženým dechem se snažíte dostat pryč.
Před. Čistí, plní energie a medailechtivý.



Po. Špinaví, upocení, polití, smradlaví, unavení, ale šťatsní <3.
2) Před během nejezte meloun. To běhání s vámi může celkem pohnout.
3) Barevné zóny během běhu nejsou zdaleka tak strašné a zrádné jako hromadný výhoz. Stačí si dát ruku před pusu a rychle proběhnout. Já jsem ke konci už posunky personálu ukazovala, aby mě šetřili a byli v pohodě, nesypali na mě skoro vůbec :).
4) Neberte si s sebou parťáka, co má kilometrový nohy, když vy je máte jako slepejš (tzn. zakrnělé, nemáte). Celou dobu jsem se cítila jako šnek...
5) Doprovodný program byl na nás až moc mladistvý, spíš tak pro teenagery. Pokud na to nejste, klidně ho vynechte.

Co ještě k samotné akci?
- startovné nás stálo 499,-, kupovali jsme přes Slevomat (jako dárek k výročí 5 let, co jsme spolu);
- 2 dny před nebo v den akce do 13,30 si vyzvednete startovací balíček, kde máte tričko, multifunkční šátek, 2 pytlíky barev, tetování, pár prospektů a Mannerku; jsou ale i V.I.P. balíčky, které toho obsahují víc, třeba sluneční brýle nebo pytel na záda;
- medaile na konci je pro každého, kdo se zvládne dostat do cíle - a medaile je moc super;
- na místě bylo mnoho stánků s různými druhy občerstvení, byly zde toalety, možnost se osprchovat.

My příští rok jdeme zase a plánujeme náš letošní čas 40 minut dostat pod půl hodinu. 😁

Chcete jít do toho taky?








Žádné komentáře:

Okomentovat

Co nás čeká a nemine (prokrastinační článek ze zkouškového)

Blíží se nám cest do UK, ještě zbývá 9 dní! Asi nemusíme vykládat, jak moc se těšíme, i když se naše peněženka určitě znatelně prohne. A já...